Årets medlem 2017

Nu kan du som medlem i IOGT-NTO rösta på just din favorit i kategorierna: årets Eldsjäl, Utmanare eller Kämpe. Vinnarna presenteras på kongressen #nykter17

Säkert känner du en person som är en god förebild och som har lyckats inspirera andra människor med sitt engagemang. Nu kan du som medlem i IOGT-NTO rösta på just din favorit i kategorierna: årets Eldsjäl, Utmanare eller Kämpe.

Röstningsförfarande
Skicka ett mejl till: webb@iogt.se ange namnet på personen som du vill rösta på inklusive ditt eget namn och det distrikt du tillhör. Röstningen pågår fram till och med kongressen den 27 juni.

De nominerade har valts ut av en Jury bestående av IOGT-NTO:s ordförande Johnny Mostacero och vice ordförande Andrine Winter.
OBS. Nomineringsperioden för årets medlem 2017 är slut.

Årets Eldsjäl

Följande kriterier gäller
Medlem som bjuder in till nykter gemenskap för att engagera medlemmar, blivande och nya  medlemmar in i ett nyktert sammanhang.  Stöttar och stärker de som vill finna en nykter mötesplats och arbetar aktivt med IOGT-NTO:s  aktiviteter och för att engagera.

En eldsjäl vars engagemang sätter sina spår

 

NOMINERADE

Eldsjäl (1)

Peter Ljungqvist, Falun

”Peter har tagit sig ur ett eget tungt missbruk och därefter sedan 2009 jobbat hårt för IOGT-NTO Lf 92 Falun i styrelsen med medlemsvärvning och aktiviteter. Peter har vänt utvecklingen för Svartnäs stödboende och skapat en verksamhet i nykterhet som väcker beundran.”

Farida Al-Abani, Stockholm

”Det Farida initierar blir lyckat, välkomnande, engagerat och inspirerar många medlemmar i IOGT-NTO-föreningen Vildvuxen i Stockholm. Farida har  öppnat upp huset på Klara Södra Kyrkogata och Vildvuxen verksamhet för många människor som annars inte skulle hitta till oss i rörelsen.”

Göran Mårtensson, Norrköping

”Göran är en stor del i att kamratstöd i Norrköping arbetar med ett lyckat inkluderande arbete. Han räds inte för att kliva fram och ta ställning för de som är svagare. Som senast när han jobbade en dag iförd slöja. Dessutom arbetar han aktivt för att dela med sig av sina erfarenheter som missbrukare och kriminell.”

Årets Utmanare

Följande kriterier gäller
Medlem som tänjer gränser och tydligt utmanar alkoholnormen samt på ett modigt och nytänkande sätt bidrar till att synliggöra alkoholnormen och IOGT-NTO:s arbete.

Den som utmanar rådande alkoholordning och sätter alkoholnormen i rampljuset

 

NOMINERADE

utmanare

Jan-Ove Ragnarsson, Östergötlands distrikt.

”För Jan-Oves och distriktets engagemang med krogkoll av det alkoholfria utbudet och deltagande på festivaler med alkoholfri bar. Jan-Ove är kreativ i sitt sätt att utmana alkoholnormen och är en pådrivande kraft för att IOGT-NTO ska våga ifrågasätta alkoholnormen i ännu fler sammanhang.”

Josefin Bogelid, Jönköping

”Josefin arbetar aktivt med att förmedla budskap om alkoholfria drycker. Både till allmänhet som besöker våra offentliga arrangemang men också på gymnasieskolor, vilket bidrar till att alkoholnormen oftare ifrågasätts. Josefin arbetar också aktivt med att hitta nya samarbeten med Junis och UNF för att vi ska nå nya målgrupper.”

Årets Kämpe

Följande kriterier gäller
Är en medlem som driver politik och gör skillnad samt sprider kunskap om IOGT-NTO:s arbete.

Som med hjärta och kunskap genom politik kämpar för allas möjlighet att leva ett fritt och rikt liv.

 

NOMINERADE

Kämpe (1)

Olle Häggström, Örnsköldsvik

”Olle bedriver ett aktivt påverkansarbete i Västernorrland och har genom sina återkommande kontakter med politiker i såväl kommuner, region och riksdagen, satt IOGT-NTO:s namn på kartan. Idag är IOGT-NTO en självklar aktör som på ett naturligt sätt är med och påverkar politiken i våra frågor.”

Gunvor Nygren, Jönköping

”Har ett brett engagemang och som gärna åker till andra distrikt för att hjälpa till med föreläsningar och annat. Hon skriver gärna debattartiklar och insändare samt påverkar internt inom sitt eget parti för en mer restriktiv alkoholpolitik”

Sofia Modigh, Stockholm

”Sofia har enormt engagemang i alkoholfrågorna och engagerar sig politiskt på nästan alla plan som går och backar inte i de frågor som ligger henne varmt om hjärtat.  Dessutom hjälper Sofia gärna till med att få med nya intresserade medlemmar som vill lära sig mer om alkoholpolitik.”

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00