IOGT-NTO engagerar

Nu lanseras den första delen av en mängd verktyg för vår framtida kommunikation. Vi kommer att arbeta hårt med att få fler engagerade och fler att engagera. Vi vill att många finner sitt engagemang i IOGT-NTO, som medlemmar, som sympatisörer eller som supporter. Börja redan nu ladda för att engagera mera med nya metoder och nya verktyg.

Test för att se vilken typ av text det här blir
Test för att se vilken typ av text det här blir

Engagemangsguiden först ut

Denna första laddning innehåller en ”beta-version” av Engagemangsguiden som ger dig som medlem tydliga verktyg för ditt arbete med att engagera människor. Beta-versionen, med mjukvarutermer, är en förhandsutgåva som ger dig chansen att känna efter och få en bild av kommande delar. Den kommer att uppdateras och utvecklas den närmaste tiden.

Kommande delar

Under hösten och vintern kommer flera laddningar med material, broschyrer, montermaterial, mallar och guider som hjälper dig och dina kamrater med att engagera flera. Börja redan nu titta i Engagemangsguidens olika delar, lär er mer och var beredda när nya delar kommer. En hint av kommande verktyg ges i denna första guide.

Fysiska inspirationsträffar

Under vintern kommer det att arrangeras träffar över hela landet där medlemmar får inspiration och chansen att känna på sakerna. Då detta är en stor lansering med många delar som ska användas flera år framåt är det viktigt att inspirationen når så många som möjligt. Vi vill att så många som möjligt är en del av vårt arbete med att synas och engagera. Denna satsning fokuserar just på att erbjuda många olika sätt att arbeta på. Alla kan engagera.

Leverans

Vissa delar kommer att levereras i en grundupplaga till distrikten under vintern. Många delar kommer att finnas digital för att kunna laddas ner och skrivas ut. På de fysiska träffarna kommer prylarna att finnas för påseende. Då kommer det också finnas chans att beställa mer.

 

 

Engagemangsguiden

Engagemangsguide pärmEngagemangsguiden är en samling tips, idéer guideblad, mallar och annat som ger dig tips och förslag på hur du och dina kamrater kan engagera flera. Du kan börja med att läsa delen som kallas för Grunder och sen välja ut de bitar som ni vill använda. Guiden kan också skapas som en helhet i en sammansatt pärm.

 

 

Engagemangsguiden Grunder

I denna del får du en bild av grunderna i vår engagerande kommunikation. Här beskrivs vårt sätt att arbete med engagemang, grunderna kring alkoholnormsdiskussion, hur vi hanterar samtal, argument och vilka verktyg vi har att tillgå.

Framsida Engagemangsguide Grunder

Grunder

 

 

 

 

 

 

 

 

Engagemangsguiden insatser

Under denna rubrik finns guideblad som hjälper er med tips och förslag när det gäller olika insatser.

Engagera i monter

Engagera i monter

Engagera på stan

Engagera på stan

 

 

 

 

 

 

 

Lockande aktiviteter

Ibland kan det vara bra att ha en aktivitet för att locka människor till ens plats och för att få igång en diskussion. Här finns några exempel.

Lockande aktivitet Senaste ursäkten

Lockande aktivitet Senaste ursäkten

Lockande aktivitet Tokigaste

Lockande aktivitet Tokigaste ursäkten

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en Engagemangsguidespärm

Med hjälp av detta dokument kan du skriva ut och skapa en helt egen Engagemangsguide i med en vanlig pärm med plastfickefront.

Stomme till pärm

Stomme till pärm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00