Värvartips till Folknykterhetens vecka

Här kommer några tips på aktiviteter man kan genomföra under Folknykterhetens vecka. Tanken med veckan är att berätta att IOGT-NTO och övriga nykterhetsrörelsen är stora och starka, att det är häftigt att vara nykter och att berätta om vår kampanj ”Nu släcker vi ner alkoholreklamen”.

Tillsammans gör vi hela veckan till en stor upplevelse – både för medlemmar och de som ännu inte är medlemmar.

Fler tips kommer!

Har ni något tips som ni vill dela med er av? Skicka ett mail till winnie.blom-jensen@iogt.se eller ring 070-190 84 61.

 

 

Vårkonsert

Arrangera en konsert med lokala musiker. Kanske finns några medlemmar som kan spela, något lokalt band med ungdomar eller en kör som kan uppträda. Ha värvarbord i eller utanför lokalen.

Drogkampen

Arrangera frågetävlingen Drogkampen mellan kommunpolitiker. Ett lättsamt sätt att prata om våra frågor och få politiker att tänka till. Ha priser som kopplar an till oss och se till att alla besökare får en värvarbroschyr.

Familjeaktiviteter

Ha aktiviteter på en allmän plats, tex i en park. Där kan man ha olika prova-på-aktiviteter runt scouting, sport, cirkus, lekar och tävlingar. Ha underhållning under dagen. Ha värvarbord med aktuellt material och visa upp organisationen och vår verksamhet.

Familjedag med fiske

Åk gemensamt och fiskar i en sjö. Medlemmar och de som ännu inte är medlemmar bjuds in. Bjud på fika till alla och berätta om organisationen. Själva fisket kan vara en tävling och det kan vara kul med andra aktiviteter (som kubb, boule eller brännboll) under dagen.

Kampanj på torget om Släck ner alkoholreklamen

Ta med värvardisk och vägg med alkoholreklam. Prata med folk och berätta om kampanjen samt försök värva personer man träffar. På väggen finns ett kollage med fejkad alkoholreklam där besökarna får använda svart tejp för att täcka reklamen.  Ha ansiktsmålning för barnen.

Musikafton på lokalen

Bjud in en trubadur/musiker som sjunger och spelar. Gör arrangemanget öppet för alla och ta en liten entréavgift, samt sälj fika. Värvardisken är självklart framme!

Familjedag på IOGT-NTO-lokalen

Bjud in allmänheten till lokalen, ha korvgrillning, tipspromenad och lekar, underhållning, prova-på-aktiviteter via NBV, scoutaktiviteter och föreläsning. Ha program under hela dagen med olika inslag. Sälj fika och lotter. Ha värvarbroschyrerna på många ställen och några personer som är ansvariga för att värva medlemmar.

Firande på lokalen

Ha en dag fylld med olika aktivteter på lokalen. Tipspromenad med start och mål vid lokalen, ha en miniloppis utanför lokalen. Sälj korv och fika inne i lokalen där det finns underhållning med musik. Fråga alla som kommer om de vill bli medlemmar. Passa på att beställa bra väder! :)

Gillning och plockepinn

Om det är fint väder så grilla och fika ute. Erbjud aktiviteter i anslutning till detta med kubb, plockepinn och trädgårdsyatzy. Ha ett informationsbord med värvarmaterial och berätta om varför vi är medlemmar i IOGT-NTO. Annonsera i lokalbladet, lägg ut evenemanget på Facebook och sätt upp plancher på anslagstavlor.

Tal och alkoholfritt

Annonsera i kommuntidningen, affischera på anslagstavlor och på butiker och skicka brev/mail till alla våra medlemmar, närliggande IOGT-NTO-föreningar och andra nykterhetsorganisationer. Bjud in media via pressmeddelande och informera dem efteråt om de inte kommer.  Servera alkoholfria drycker, kaffe och fika, gärna tårta till besökarna. Ha tal av en lokal företrädare eller annan lämplig person. Dela ut flyers med budskap och sälj lotter, samt ha värvarmaterial och informationsmaterial till besökarna. Ha sång och musikunderhållning.

Fika för alla

Välkomna till IOGT-NTO-lokalen för att sprida info om verksamheten och lokalerna, bjud på fika för alla. Ha musikunderhållning av olika slag, kanske någon som berättar/föreläser om något spännande.

Gökotta

Medverka vid gökottor och håll appelltal. Annordna ett vårcafé med underhållning av de lokala Junis-medlemmarna och musik.

 

Ett stort tack till alla de som bidragit med tips!

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00