Fler upptäcker alkoholfritt

Försäljningen av alkoholfritt har ökat trefaldigt under de senaste tre åren. En större medvetenhet, hälsotrenden och ett ökat utbud på alkoholfria drycker verkar vara anledningen.

MFond1221_alkoholfrittpelare-682x1024 (002)

Alkoholfritt är den kategori som ökar mest i försäljning på Systembolaget och pressansvarig Therese Elmgren berättar att kategorin fortsätter att öka varje år. Trendspanare hävdar att det nu och framöver är smaken som bestämmer valet av dryck i glaset istället för vad som har högst alkoholmängd.

”Det finns ett stort intresse för alkoholfri öl och must och tillverkningsmetoderna har utvecklats”, menar Therese Elmgren och berättar vidare att den stora efterfrågan följer med ett växande utbud, tillsammans med en stark hälsotrend.

”Vi tänker mer på vad vi äter och dricker och då blir det naturligt att tänka på alkoholens konsekvenser när det till exempel gäller träningsresultat. Det har blivit naturligt när man bjuder på fest att bjuda på kvlitetssmaker i glasen till dem som inte dricker, istället för att erbjuda ett glas vatten eller läsk.”

Vill du vara med och stärka den alkoholfria trenden och samtidigt utmana alkoholnormen? Ju fler vi är som efterfrågar alkoholfritt desto bättre kan vi inspirera andra till att testa. Ladda ner vår alkoholfria meny och agera gerillamarknadsförare. Erbjud menyn till favoritrestaurangen eller baren på din ort.

Här kan du ladda ner vår fina alkoholfria meny

Av: Samuel Somo, 2016-09-23

Kommentarer

  • IOGT-NTO på Facebook

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00