Fyra givande strategidagar med nya förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen IOGT-NTO

Under kongressen i Karlstad valdes det in tre nya ledamöter till förbundsstyrelsen, samt att antalet ledamöter minskades från 12 till 10. I helgen som har varit har de träffats på Tollare folkhögskola för första gången sedan de valdes,  för att diskutera och gå igenom de beslut som togs under kongressen i Karlstad. Vi passade på att ställa några frågor till dem:

Ni har er första träff sen ni blev en ny styrelse. Vad är det ni går igenom och pratar om? Hur kan sådana här dagar se ut för en förbundsstyrelse?

Vi har under förbundsstyrelsens strategidagar diskuterat och lagt planer för hur vi ska genomföra de beslut som togs under kongressen i Karlstad. Samtidigt har vi arbetat med oss själva som grupp; hur vi ska arbeta och fungera tillsammans.

Vi träffades redan på torsdag morgon på Tollare folkhögskola så många har varit här från onsdag kväll till söndag eftermiddag. Vi har haft långa arbetsdagar med diskussioner och grupparbeten och har sedan umgåtts på kvällarna med musikquiz, minigolf och boule. Det är ju också viktigt att få snacka ihop sig lite under andra former.

Vad är den mest prioriterade och viktigaste frågan under den kommande perioden, för IOGT-NTO?
Expedition 50, med ett ökande engagemang som mål, tar naturligtvis stort fokus i vårt interna arbete under den kommande perioden. Samtidigt är det ju så att omvärlden inte tar paus för att vi vill utveckla oss. Vi behöver inte minst ha ett högt tryck i alkoholpolitiken framöver, där våra värderingar utmanas en hel del just nu.

Vad ser ni som den viktigaste utmaningen framåt för nykterhetsrörelsen?
Vi hoppas att vi gemensamt i hela organisationen ska vända utvecklingen. Vårt gemensamma uppdrag som kongressen beslutade är att öka engagemanget, öka medlemsantalet och utmana alkoholnormen.

Här kan du läsa mer om förbundsstyrelsen.

 

Av: Karin Berg, 2017-08-27

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00