Gör alla flygningar alkoholfria

schyst resande

Den lokala regeringen för ögruppen Balearerna, där bland annat Mallorca och Ibiza ingår, vill förbjuda alkohol på flygningar till och från öarna.

Den 15/7, skriver IOGT-NTO:s förbundsordförande Johnny Mostacero i Aftonbladet debatt (pappersbilagan) om att alla flygningar bör vara alkoholfria. (Utdrag):

”Det är hög tid att göra alla flygningar alkoholfria. Det handlar i slutändan om säkerheten ombord. För även om det stora flertalet sköter sig så räcker det med att en person tappar kontrollen för att potentiellt livshotande situationer ska uppstå, 10 000 meter över marken.Det går ofta att läsa om berusade personer som försökt öppna dörren mitt under flygningen, eller blivit våldsamma mot andra resenärer eller personalen.

Vi menar att det är dags att göra alla flygningar alkoholfria. Frågan är inte om, utan när och vem som kommer kräva samma sak härnäst.”

Här är kan du läsa artikeln om att förbjuda alkohol på flygningarna för ögruppen Balearerna.

Här (del 1) och här (del 2) kan du läsa Linneas berättelse från Glasklar.se, ur en flygvärdinnas ögon när det dricks mycket alkohol på flyget.

Av: Karin Berg, 2017-07-15

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00