IOGT-NTO-rörelsens kongresser till Karlstad 2017

Vartannat år samlas tusentals personer från hela Sverige till kongresser för IOGT-NTO, Ungdomens Nykterhetsförbund och IOGT-NTO:s juniorförbund Junis. Senaste gången kongresserna arrangerades i Karlstad var 1987. Nu är det dags igen och de tre förbundens kongresser kommer äga rum i Karlstad den 27 juni-2 juli 2017. Även Nykterhetsrörelsens scoutförbund kommer vara på plats för kongress i Karlstad under veckan – dock på Ransberg.

IOGT-NTO-rörelsen i Värmland är stolta och glada över att vara värdar för det här eventet i Karlstad veckan efter midsommar 2017. Självklart kommer vi att visa upp vårt vackra Karlstad för våra deltagare och dessutom göra allt vi kan för att sätta vår prägel på Karlstad under kongressveckan, säger kongressgeneral Monica Ståhl.

Upp till 1500 deltagare kommer att samlas på Karlstad CCC för att fatta beslut om de kommande årens verksamhet. Kongresserna väljer också nya förbundsstyrelser för respektive förbund. Förbunden kommer även anordna aktiviteter i och runt Karlstad, så närvaron från nykterhetsrörelsen kommer vara tydlig för Karlstadsborna.

Mattias Nord, vd Visit Karlstad AB, ser mycket fram emot att välkomna IOGT-NTO-rörelsen till Karlstad och Karlstad CCC. — Vi är otroligt glada över att IOGT-NTO-rörelsens kongresser anordnas hos oss på Karlstad Congress Culture Centre, säger Mattias Nord. Det betyder mycket för Karlstad och Värmland att så många personer från hela landet samlas här i nästan en hel vecka för att diskutera och planera respektive organisations viktiga arbete, avslutar han.

Av: Johnny Foglander, 2016-05-26

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00