Sommarlovlotten från Miljonlotteriet har premiär

Sommarlov är till för alla barn. En tid för att samla härliga minnen och få träffa nya vänner, bada och bygga kojor.

Men tyvärr är verkligheten annorlunda för barn som lever i hem där alkohol och droger skapar otrygghet. Därför går allt överskott från Sommarlovslotten direkt till sommarlovsaktiviteter som IOGT-NTO-rörelsen arrangerar under sommaren.

Lotten som finns på miljonlotteriet.se säljs från den 2 maj till och med den 31 augusti. Bidraget som kommer från lotten gör det möjligt att arrangera kojbyggarläger och andra aktiviteter också för de barn som behöver byta ut en jobbig hemmamiljö mot ett sommarlov som alla barn förtjänar.

Sommarlovlotten som även såldes 2015 gjorde att 67 arrangemang kunde genomföras och detta bara för ungdomsförbundet Junis.

  • Sommaren är en speciell tid som jag och många med mig ser fram emot. Det är en tid på året som jag har många glada minnen från, och det tycker jag alla barn borde få känna. Vi vet att det inte riktigt är så för alla barn och därför har vi tagit fram en speciell lott där överskottet går oavkortat till lägerverksamhet under sommarlovet, Sommarlovslotten, säger Annika Nyberg vd på Miljonlotteriet.

Samtidigt som man har chansen att vinna upp till 2 miljoner, går överskottet till att skapa fler sommarläger. Miljonlotteriet har sedan år 2000 bidragit med över 1,8 miljarder till hela IOGT-NTO-rörelsens verksamhet.

Av: Samuel Somo, 2016-05-10

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00