Tre nya i IOGT- NTO:s förbundsstyrelse

Nya förbundsstyrelsen som ska leda IOGT-NTO 2017-2019.
Nya förbundsstyrelsen som ska leda IOGT-NTO 2017-2019.

IOGT-NTO höll sin kongress i slutet av juni och då valdes även förbundsstyrelsen som ska leda IOGT-NTO  fram till 2019.

Johnny Mostacero blev omvald som förbundsordförande och Andrine Winther som vice förbundsordförande.

Tre nya ledamöter valdes in i förbundsstyrelsen:

Vanja Lindstedt, Örnsköldsvik
Vanja är idag ordförande och aktiv i föreningen 174 Örnsköld, en förening med 200 medlemmar.

– Att tacka ja till utmaningen att sitta i förbundsstyrelsen var ett beslut jag lätt tog. Jag vill fortsätta arbetet för samverkan mellan de olika förbunden inom IOGT-NTO rörelsen och utveckla den gemenskap vi har med Junis och UNF.

Arne Larsson, Trosa

Arne har en bakgrund som journalist och försäljare och även som anställd inom IOGT-NTO, och driver idag en Bed and Breakfast i Trosa.
En hög konsumtion av alkohol gjorde att Arne sökte sig till IOGT-NTO:s kamratstödsverksamhet och han lever idag nykter sedan åtta år.

— Det känns överraskande och hedrande att ha tagit plats i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse, där jag genom mina livserfarenheter och mina erfarenheter från tiden som anställd inom organisationen hoppas kunna bidra till utvecklingen av vårt sociala arbete. Dit räknar jag även arbetet med människors lika värde och integration.

Barbara Wennerstrand, Norrköping

Barbara engagerade sig 2008 inom IOGT-NTO i föreningen i Växjö och kamratstödet. 2013 flyttade hon till Norrköping och väckte liv i kamratstödsverksamheten där.
Idag är kamratstödsföreningen i Norrköping landets största.

– Att sitta i förbundsstyrelsen är ett spännande sätt att få delta i utvecklingen av en av landets viktigaste folkrörelser. Att förnya och modernisera den fantastiska demokratirörelsen som IOGT-NTO är känns som en häftig utmaning. Jag vill tillföra mer inslag av socialt arbete, kamratstöds-tänk, inkludering och jobba för en modern folkrörelse med nya spännande arbetssätt.

Här hittar du förbundsstyrelsen i sin helhet.

Av: Karin Berg, 2017-07-11

Kommentarer

  • IOGT-NTO på Facebook

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00