Vit Jul för sjätte året i rad

För sjätte året i rad genomför IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit Jul. Visionen för kampanjen är att alla barn har rätt till en Vit Jul, det vill säga en jul utan alkohol.

Vit Jul

Vi vill få fler vuxna att inte dricka alkohol under julhelgen och genomför även en rad alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet. Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 400 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har en riskfylld alkoholkonsumtion. Vår målsättning är att alla barn ska få fira en Vit Jul.

Aktiviteter

Julen är barnens högtid och vi tycker det ska vara kul med jul! När skolor och fritidsaktiviteter stänger under julen försvinner ett andningshål för många barn som lever i familjer med ett risk- och/eller missbruk. Vit Jul genomför en rad roliga aktiviteter runt om i landet där alla barn är välkomna. Via vår hemsida kan du se vilka aktiviteter som arrangeras i ditt län. Du är varmt välkommen att besöka någon av våra Vit Jul-aktiviteter.

Stöd oss:

Det finns olika sätt för dig som privatperson eller företagare att stödja oss:

Ställningstagande

Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Om du kan lova att avstå alkohol över 2,25 % under julafton, juldagen och annandagen räknas det som ett ställningstagande. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som förtjänar en Vit Jul.

Miljonlotteriet

IOGT-NTO-rörelsens lotteri Miljonlotteriet erbjuder en ny möjlighet att stödja kampanjen Vit Jul. Vit Jul-lotten är en onlinelott och finns att köpa på Miljonlotteriets hemsida www.miljonlotteriet.se. Lotten kostar 20 kronor, hela överskottet går till Vit Juls verksamhet och högsta vinsten är 1 miljon kronor. Lotten finns till försäljning mellan den 1 november och den 27 december.

Läs mer om Miljonlotteriets arbete med spelansvar på deras hemsida.

Webbshop

I vår webbshop kan du handla fina julklappar och på så sätt stödja kampanjen, det finns bland annat fina pepparkaksformar, praktisk reflexer och vår söta pepparkakspin. Överskottet från webbshopen går till att arrangera ännu fler Vit Jul aktiviteter.

Företagsvän Vit Jul

Driver du ett företag eller arbetar du på ett företag som vill stödja Vit Jul kan ditt företag bli företagsvän. Att bli företagsvän innebär att ditt företag stödjer Vit Jul med 8 000: – och som tack får ditt företag presentera sig med logga på Vit Juls hemsida och information om kampanjen skickad till ert företag.

Vi anser att alla barn har rätt till en Vit Jul!

Har du frågor om kampanjen eller vill veta mer om hur du kan stödja kampanjen, kontakta:
Linda Tjälldén
Verksamhetsutvecklare Vit Jul
linda@vitjul.se
Telefon: 070-190 84 13

Av: Henry Cohen, 2012-11-05

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00