Säsongsmedarbetare till Ordenshuset Brofästet på Skansen

Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder IOGT-NTO ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att bidra till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte ska hindra människor från att leva ett fritt och rikt liv. Vi erbjuder också en arbetsplats med ett gott ledarskap och en kultur där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter.

På Skansen står Ordenshuset Brofästet, en typisk IOGT-lokal i 1920-taletsstil. Genom Ordenshuset samarbetar IOGT-NTO och Skansen för att levandegöra nykterhetsrörelsens roll i den svenska historien och speglar den verksamhet som kunde förekomma i huset.

Nu söker vi museipedagoger till Ordenshuset på Skansen. Skansen är en av Sveriges mest kända turistattraktioner med omkring 1,4 miljoner svenska och utländska gäster årligen. Skansen är världens äldsta friluftsmuseum med hus och gårdar från hela landet och plats för olika publika evenemang.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

 

Arbetsuppgifter

I varje öppen kulturhistorisk miljö på Skansen arbetar museipedagoger. Varje sommar bedrivs pedagogisk förmedling i cirka 30 miljöer. Museipedagogens uppgift är att sätta in hus och gårdar i deras historiska sammanhang och att på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap till våra gäster. Museipedagogen har tillsyn och uppsikt över museiföremål och inredning i den miljö där hon eller han arbetar och har även till uppgift att informera gästerna om Skansens utbud i sin helhet.

Här finns också Ordenshuset Brofästet som lyfter fram nykterhetsrörelsen som en viktig del av samhällsutvecklingen. Museipedagogens uppgift är att på olika sätt förmedla detta samt visa upp huset med dess inredning.

Som museipedagog representerar du IOGT-NTO och Skansen. Ditt bemötande av våra gäster ska kännetecknas av hög kvalitet och ett gott mottagande. På samma sätt som Skansens medarbetare ska även du sätta gästen i centrum och aktivt bidra till nöjda gäster. Efter ett besök ska våra gäster vilja rekommendera ett besök till andra samt själva vilja komma tillbaka.

 

Kvalifikationer

Du ska ha mycket goda kunskaper om nykterhetsrörelsens historia och roll i dagens samhälle. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Du behöver goda kunskaper i de kulturhistoriska ämnena samt i språk. Du pratar svenska och engelska obehindrat och om du kan något av följande språk är det enfördel: franska, tyska, italienska, ryska, spanska, arabiska, finska, japanska eller kinesiska. Vi värdesätter att du har pedagogisk erfarenhet, gärna från verksamhet riktad till barn.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska vara utåtriktad, lyhörd, tycka om att möta människor och ha hög servicekänsla. Det är viktigt att aktivt kunna bemöta våra gäster. Ansvarskänsla, förmåga att arbeta självständigt, punktlighet och god samarbetsförmåga erfordras.

Du delar nykterhetsrörelsens värderingar och ska vid anställningens start vara medlem i IOGT-NTO. Erfarenheter från uppdrag eller arbete i något av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund eller andra ideella organisationer är en merit.

 

Villkor

Sommarsäsongen varar från första juni till sista augusti, men viss extrapersonal behövs också i maj och september. Tjänstgöringsgraden är deltid. Skansen strävar efter mångfald och en jämn könsfördelning. Lön enligt kollektivavtal.

Du är välkommen med din ansökan och CV till meningsfullajobb@iogt.se senast 13 mars där du beskriver ditt intresse för tjänsten, varför du matchar det vi söker samt vad du kan bidra med. Märk ansökan Skansen. Rekrytering kan ske löpande. Om du blir aktuell för tjänsten så kommer det vara en första utbildningsdag den 22 april, boka in den dagen redan nu.

Kontaktperson för tjänsten: Tobias Tengström, 0733-72 62 29
Kontaktperson för den lokala fackklubben: Samuel Somo, 0733-72 62 21

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00