Köp Morouj viner och stöd IOGT-NTO

Vin är mycket mer än bara alkohol och IOGT-NTO inleder nu ett samarbete med MRG Wines och deras alkoholfria viner Morouj. En del av intäkterna från varje såld flaska kommer gå till IOGT-NTO:s verksamhet.

Morouj viner
Morouj viner

—Jag är väldigt glad och stolt över det här samarbetet. Vi har länge tryckt på att en rik mat- och dryckeskultur inte har med alkoholhalten att göra. Morouj viner är ett perfekt exempel på alkoholfria drycker till både mat och fest, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO

MRG är ett företag vars affärsidé är att alla ska erbjudas ett festligt dryckesalternativ av hög kvalitet. MRG:s produkter innehåller 0.0 procent alkohol och vikten av att skapa alkoholfria utrymmen och alternativ är något IOGT-NTO delar med MRG.

— Alkoholfritt är en trend som växt sig allt större under en längre tid. I en kultur där alkoholnormen länge dikterat definitionen av fest och fredagsmys sker nu ett trendbrott där fler kan ta sig ett glas vin utan att alkoholen begränsar utbudet, avslutar Anna Carlstedt.

Kontakt

Anna Carlstedt, ordförande IOGT-NTO
Tel: 070-878 09 33

Johnny Foglander, pressekreterare IOGT-NTO
Tel: 0734-618 328

Av: Henry Cohen, 2013-02-18

Kommentarer

6 kommentarer på “Köp Morouj viner och stöd IOGT-NTO”

 1. Jan Hedberg

  Kul med en ny produkt men priset - ca 99 kr flaskan + frakt. Det blir dyrt det! Hur mycket går till IOGT-NTO av det priset?

 2. Hej!
  Upp till fem kronor per såld flaska (beroende på vilken sort) går till IOGT-NTO.
  /Henry Ohlsson, webbansvarig kommunikatör

 3. Peder

  Är MRG Wines AB nöjda med detta eller är det bara dålig kommunikation mellan folkrörelsen IOGT-NTO och företaget MRG Wines AB?

  Varför inte ett ord om detta på http://mrgwines.com/ ?

  Finner ingen information på MRG Wines AB Twitter sida heller?

  https://twitter.com/MoroujWines

  Och på MRG Wines AB Facebook sida finns det ingen information?

  http://www.facebook.com/pages/Morouj-Wines/212093608877623?fref=ts

  Verkar som att det inte hänt så mycket sedan den 25/1 är det så att IOGT-NTO är nya ägare till MRG Wines AB?

 4. [...] Jag har skrivit om detta på unfdebatt.se, Anna har skrivit om det och här är IOGT-NTO:s pressmeddelande [...]

 5. Peder

  Vintillverkaren som IOGT-NTO inleder samarbete med verkar inte vara en vintillverkare utan en vinimportör. Tillverkningen av Morouj sker enligt Systembolagets hemsida av Asmabag och inte av MRG Wines AB som står som leverantör. Så rubriken vintillverkare och som även framkommer i olika texter från IOGT-NTO är inte riktigt rätt. Asmabag är en turkisk tillverkare av alkoholfritt vin med druvor från Frankrike, Tyskland, Spanien etc. och MRG verkar bara vara en vinimportör.

  Företaget MRG Wines AB som har fyra alkoholfria viner i sitt sortiment skall ge en del av sina intäkter till IOGT-NTO och det låter ju trevligt. När man tittar närmare på styrelsen så är ordinarie ledamot även VD för en stor vin och spritimportör och det är då man undrar om verkligen Anna Carlstedt har slagit ytterligare en spik i kistan på alkoholnormen som hon själv skriver genom sitt samarbete med MRG Wines AB.

 6. [...] om dagen offentliggjordes att IOGT-NTO påbörjar ett samarbete med en producent av alkoholfria viner. Genom att köpa vinerna så bidrar man lite ekonomiskt till IOGT-NTO. Ett kanske lite oväntat [...]

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00