Vit Jul-lotten ger fler barn en Vit Jul

IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit Jul genomförs i december för sjätte året i rad. Nu lanserar IOGT-NTO:s Miljonlotteriet lotten Vit Jul. Hela överskottet går till Vit Juls verksamhet med att bedriva jullovsaktiviteter för barn och unga och få fler vuxna som firar jul med barn att avstå alkohol under julhelgen.

Årets upplaga av IOGT-NTO:s uppmärksammade kampanj Vit Jul står för dörren. Miljonlotteriet stödjer kampanjen genom att lansera skraplotten Vit Jul. Lottpriset är 20 kronor och hela överskottet går till Vit Juls verksamhet.

– Vi är glada att kunna stödja Vit Jul med en dedikerad lott. Vit Jul är en kampanj som ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Miljonlotteriets vd Ludwig Alholt.

Närmare 400 000 barn lever i familjer där någon vuxen har ett riskbruk av alkohol och syftet med Vit Jul är att få fler vuxna som firar jul med barn att avstå från alkohol under julhelgen. Vit Jul genomför också alkoholfria jullovsaktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

– I Sverige finns många barn vars jul inte blir den magiska högtid den borde vara. Vit Juls verksamhet är en viktig del för att skapa fristäder och ge barn en plats att gå till under jullovet, säger Linda Tjälldén, Verksamhetsutvecklare för Vit Jul.

Under perioden fram till jul kommer lokala jullovsaktiviteter att läggas ut på www.vitjul.se där man också kan läsa om våra ambassadörer och varför de har tagit ställning för Vit Jul.

Vit Jul-lotten är en onlinelott och finns att köpa på Miljonlotteriets hemsida www.miljonlotteriet.se. Lotten kostar 20 kronor och högsta vinsten är 1 miljon kronor. Lotten finns till försäljning mellan den 1 november och den 27 december.

Kontakt Miljonlotteriet

Mattias Westholm,Vice vd Miljonlotteriet
Tel: 0702-61 03 67

Kontakt IOGT-NTO

Linda Tjälldén, Verksamhetsutvecklare Vit Jul
Tel: 0701-90 84 13

Av: Henry Cohen, 2012-11-01

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00