Alkoholrådgivning

"Det var i mars för några år sedan som det vände för mig. Det var då jag bestämde mig för att leva."

Alkoholrådgivning
Alkoholrådgivning, 020 - 80 80 80, alkoholradgivning@iogt.se

Är alkohol ett problem i ditt eller någon närståendes liv?

Känner du oro för ditt eller någon närståendes drickande? Du är välkommen att kontakta IOGT- NTO:s alkoholrådgivning med dina tankar, frågor och funderingar. Den som svarar lyssnar på dig och ger stöd och råd för hur du kan gå vidare för att åstadkomma en förändring. För många är ett samtal till oss ett första steg mot ett liv fritt från alkohol och andra droger.

Vad kommer den som svarar att säga?

Den som svarar kommer i första hand att lyssna. Tanken med telefonlinjen är att ge stöd och råd samt hänvisa dig vidare till den hjälp som finns i samhället. Genom både erfarenhet och utbildning vet vi att det är många som känner skam för sitt eget eller någon närståendes missbruk. Vi fördömer inte någon.

Vi vet att det finns en enorm kraft i människor, och vi vill hjälpa dig att locka fram kraften för att den ska vinna över problemen.  Den som svarar när du ringer strävar efter att ge just dig de råd som hjälper dig att ta ytterligare ett steg. Den som svarar har tystnadsplikt och du kan vara helt anonym.

Vem svarar?

Många av oss som svarar på alkoholrådgivningen har egen erfarenhet av ett liv med missbruk – för egen del eller som anhörig. Samtliga som svarar har genom anknytningen till IOGT-NTO tillägnat sig en gedigen kunskap om problematiken kring missbruk.

Vem kan ringa?

När du vill ha stöd och råd kring narkotika- eller alkoholproblem är du välkommen att höra av dig till vår alkoholrådgivning. Det spelar ingen roll om det handlar om dig eller om någon i din närhet. Hälften av dem som ringer oss ringer angående ett eget missbruk och hälften ringer angående någon annans.

Lite praktiska detaljer om IOGT-NTO:s alkoholrådgivning

Hjälplinjen är ett 020-nummer och därmed kostnadsfritt. Alkoholrådgivningen är öppen 8.00 -16.00 alla vardagar. På övrig tid finns en telefonsvarare där du kan lämna meddelande om du vill bli uppringd. Du kan också skicka ett mejl med dina frågor och funderingar. Du kan vara anonym. Vi har tystnadsplikt.

Vi har också sammanställt en FAQ med vanliga frågor och svar.

Välkommen.

Telefonnummer: 020-80 80 80
E-post: alkoholradgivning@iogt.se
Twitter: @Alkoholradgiv

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00