Hur kan jag som medlem engagera mig?

Engagemang kan se ut på många olika sätt. Det största arbetet gör vi som medlemmar i vår vardag. Hemma vid köksbordet, i fikarummet på jobbet, på krogen och bland vänner när vi visar och berättar om vårt ställningstagande.

Vill du engagera dig på det alkoholpolitiska området kan du få underlag till insändare och politikeruppvaktningar. Du kan också engagera dig i vårt förebyggande eller sociala arbete på olika sätt. Det är många som uppskattar att träffa andra och tillsammans driva arbetet vidare och det gör du enklast via din lokalförening.

Föreningar

Runt om i landet finns hundratals IOGT-NTO-föreningar. Verksamheten ser olika ut från förening till förening och styrs helt av medlemmarna. Några föreningar har träffar en viss veckodag med föreläsningar, studiecirklar eller andra aktiviteter. Andra föreningar träffas mer oregelbundet.

Åldersstrukturen skiljer sig också mellan föreningarna. På vissa orter har yngre medlemmar startat sina egna föreningar då intressena ibland skiljer sig åt mellan åldersgrupperna. Andra föreningar har riktat in sig på muslimska kvinnor, innebandyintresserade eller nyktra missbrukare.

För att veta vilken förening som kan passa dig bäst kan du kontakta din distriktsexpedition och fråga vilka föreningar som finns i det område där du bor. Men oavsett vilken lokalförening du har ditt medlemskap i är du välkommen att delta i aktiviteter även i andra föreningar.

Facebookgrupper

Vi har Facebook-grupper där du som medlem är välkommen att vara med.

  • IOGT-NTO-medlem är en digital mötesplats för att inspirera och inspireras. Här kan du berätta om IOGT-NTO – aktiviteter runt om i landet. 
  • IOGT-NTO-diskussion är ett digitalt debattforum där du kan diskutera IOGT-NTOs utveckling, idéer och arbete.
IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00