Information om föreningswebbsidor kopplade till IOGT.se

Här kommer lite information till er som har en föreningshemsida kopplad till iogt.se. Vi behöver svar på några frågor här nedan. Har ni ingen hemsida via iogt.se idag så kan ni bortse från den här informationen.

I september kommer vi att lansera nya iogt.se. Hemsidan kommer att ha en nivå av undersidor – distriktssidor – med kort information om distriktet, kontaktuppgifter till distriktet samt information och kontaktuppgifter till alla aktiva föreningar i distriktet.

Föreningarnas webbsidor kommer att kopplas loss från iogt.se. De föreningar som önskar ha kvar sin hemsida kommer att få en ny webbadress och ett eget konto i WordPress, som de får sköta och betala för själva. Kansliet (och vår supporttjänst) kan vara behjälpliga i överflytten till ny webbadress för de föreningar som önskar. Supporten kan även i fortsättningen vara ett stöd för föreningarna, men kostnaden för detta kommer att belasta föreningen.

Vi behöver nu veta följande:
1. Har er förening en hemsida kopplad till iogt.se som ni önskar behålla?
2. Om ja, vem hos er är kontaktperson och ska sköta hemsidan i framtiden? (mejl till denna person)
3. Har ni en hemsida men önskar släcka ner den, hör av er så ordnar vi det. (skicka med länken till sidan)
4. Önskar ni istället för hemsida starta upp en Facebook-kanal för att lättare kunna kommunicera med era medlemmar (vi rekommenderar detta alternativ) så kan vi hjälpa till med tips och råd om så önskas.

Svara på frågorna och mejla svaret till webb@iogt.se

Har ni en hemsida på en helt egen adress så berörs ni inte av den här förändringen.

Skälen till att vi gör det här:

– Många av föreningarnas hemsidor används inte, de är inaktuella och säkerhetsmässigt inte uppdaterade. Hemsidor som inte uppdateras fyller ingen funktion och signalerar dessutom att föreningen inte har någon verksamhet, vilket ju kan vara helt fel.

– Människor kommunicerar på ett annat sätt idag, Facebook och andra sociala kanaler är att föredra när man vill ha en dialog med sina medlemmar.

– Det är enklare för er att hålla igång en Facebook-sida och roligare att faktiskt kunna prata med medlemmarna.

– Vi har inte resurser att hålla igång en multisajt, med hundratals föreningshemsidor som inte används. Det rådande budgetläget har tvingat fram stora nedskärningar på kansliet, vilket innebär att det saknas personal som kan ge support till föreningarna på det sätt vi gjorde för några år sedan.

Stort tack på förhand! Vi behöver era svar senast den 2 september.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00