Gör en 10:a

Det är enkelt!

görentia

Under hela april pågår kampanjen Gör en 10:a då du tillsammans med din förening och/eller ditt värvarteam kan göra en insats för att fler ska få lära känna oss, våra verksamheter och för att vi ska bli fler och starkare. Ni kan välja att genomföra en eller flera aktiviteter och när dessa väl är planerade skickar ni in dem till mig, winnie.blom-jensen@iogt.se. Anledningen till att ni ska anmäla era aktiviteter är att ni får chansen att ta del av fina premier som jag beskriver längre ner i brevet.

Välj en, flera eller alla aktiviteter till april

 1. Utanför lokalen: Välj en vårdcentral, butik, ett bibliotek, kommunhus eller en biograf och berätta om våra verksamheter för att väcka intresse. Bjud gärna in till föreningens verksamhet.
 2. Dörrknackning: Välj ut ett bostadsområde och dela ut förtryckta kort i brevlådorna som informerar om att ni planerar ett besök nästkommande dag. Korten går att beställa av Robert Lindh via mail robert.lindh@iogt.se eller på tfn 0733-72 62 19. Dag två knackar ni dörr och berättar om våra verksamheter och bjuder in till er förening.
 3. Telefonvärvning: Välj ett område utifrån postnummer och hur många telefonnummer ni klarar av att ringa till (minimum 100). Lista på telefonnummer går att beställa av winnie.blom-jensen@iogt.se. Under samtalet berättar ni om IOGT-NTO och våra verksamheter, erbjuder medlemskap och bjuder in till en aktivitet i er förening.
 4. Ring restanter: Slå en signal till dem som inte har betalat sin medlemsavgift ännu och samla synpunkter och berätta om varför de är viktiga för oss.
 5. Föräldravärvning: Bjud in föräldrar och andra som lever nära de barn och unga som är aktiva i NSF, Junis och UNF och berätta om våra verksamheter och varför vi behöver bli fler och starkare. Det kan till exempel vara i samband med Valborg eller en intressant föreläsning.
 6. Folknykterhetens dag (FND): Planera en FND-aktivitet som syftar till att engagera och väcka intresse för våra verksamheter. Skicka in planeringen till Winnie. Folknykterhetens dag inträffar den 5 maj.
 7. Nätverka: Bjud in er IOGT-NTO-förening till en annan förening som ni kan samarbeta med i en viss fråga eller som helt enkelt brukar hyra era lokaler. Berätta om IOGT-NTO, vad vi vill uppnå och hur våra verksamheter kan se ut. Ta med kaffekorg och värvarblock till föreningen ni besöker.
 8. Bjud in nyanlända: Besök ett asylboende och bjud in nyanlända till er förening. Många vill få kontakt med svenskar, träna språket och få nya vänner. Under en träff i föreningen kan ni berätta om vårt viktiga uppdrag, våra verksamheter, om möjligheter till aktiviteter, medlemskap i föreningen eller om möjligheten att starta en egen förening.
 9. Utåtriktade arrangemang: Bjud allmänheten på fest, ordna en loppis, dans, föreläsning, majbrasa eller annat och passa samtidigt på att berätta om våra verksamheter och om möjligheterna i ett medlemskap.
 10. Studiecirkel: Besök en av NBV:s befintliga studiecirklar eller starta en ny cirkel på temat alkohol och bjud in vänner och bekanta.

En del av dessa aktiviteter finns säkert redan med eller är planerade i föreningens verksamhet. Passa på att välja några nya och utmana er själva!

 

Premier för genomförda aktiviteter

 • Genomför ni minst en aktivitet får ni tre nytryckta retroaffischer ur boken Nyktra former.
 • Genomför ni upp till tre olika aktiviteter får ni välja produkter från vår webbutik för 300 kr.
 • Genomför ni upp till fem olika aktiviteter får ni välja produkter från vår webbutik för 500 kr.
 • Genomför ni upp till sju olika aktiviteter får ni välja produkter från vår webbutik för 1 500 kr eller att pengarna ska gå till verksamhet i föreningen.
 • Genomför ni upp till tio olika aktiviteter får ni välja produkter från vår webbutik för 3 000 kr eller att pengarna ska gå till verksamhet i föreningen.
 • De som genomför samtliga aktiviteter i listan får 5 300 kr (minst 800 kr från vår webbutik) samt tre affischer.

Här ser du vad som finns att välja på: www.iogt.se/internbutik

 

Anmäl er plan och slutrapportera

Ni anmäler er genom att skriva ner planerade aktiviteter i medföljande formulär. Vi behöver få in formuläret senast fem dagar före den första planerade aktiviteten. Vid slutrapportering används samma formulär som ni kan skriva här nedan. Senast den 5 maj 2016 behöver vi få in slutrapporteringen.

Formulär Gör en 10a (word)
Formulär Gör en 10a (pdf)

Information Gör en 10a (word)
Information Gör en 10a (pdf)

 

Posta, mejla eller skanna in och mejla planering och slutrapport till winnie.blomjensen@iogt.se eller

IOGT-NTO
Att. Winnie Blom-Jensen
Kasernvägen 6
504 31 Borås

 

För mer information och frågor, kontakta Winnie Blom-Jensen,
winnie.blom-jensen@iogt.se eller 070-190 84 61.

 

 

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00