Miljonlotteriet

Miljonlotteriet startades 1964. Syftet var att skapa ännu bättre förutsättningar för IOGT-NTO att förverkliga drömmen om en värld där alkohol och andra droger inte förhindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med mer än 1,8 miljarder kronor till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. 50 goda gärningar är en sammanställning med exempel på verksamhet som möjliggörs av Miljonlotteriets kunder.

Att lotterier bedrivs av ideella organisationer, till exempel Riksidrottsförbundet och Cancerfonden, har en lång tradition i Sverige. Huvudsyftet är att kunna finansiera sin egen verksamhet utan statlig styrning.

Vi inom IOGT-NTO-rörelsen har stora kunskaper kring missbruk och många i vår rörelse har erfarenheter, egna eller från personer i sin närhet, av alkoholmissbruk, men även spelberoende. Som organisation har vi alltid sett och arbetat för att minska konsekvenserna av missbruk och beroenden och samma sak gäller för spel och lotterier. Våra medlemmars samlade kunskaper är väldigt viktiga för hur Miljonlotteriet drivs. Att till exempel använda sig av högriskspel som flera av de oreglerade spelaktörerna gör idag är något som aldrig kommer bli aktuellt för Miljonlotteriet.

Nu finns Miljonlotteriet även i sociala medier. Följ dem på Instagram, Facebook, Twitter eller YouTube.

Läs gärna mer på Wikipedia.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00