Filmen om Möjligheternas hus

Varje tisdag går Miljonlotteriets Pengarna på bordet i Tv4. Överskottet från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsen och i förra veckans program sändes en film från vårt sociala företag Möjligheternas hus, som du kan se i efterhand på webben.

Secondhand-butiken Möjligheternas hus ligger i Skarpnäck, söder om Stockholm, och är en 1000 kvadratmeter stor butik där det inte bara säljs kläder utan också förmedlas gemenskap och trygghet. ­­Möjligheternas hus är ett av IOGT-NTO:s sociala företag och erbjuder arbetsträning i en drogfri miljö. Möjligheternas hus strävar efter att vara en länk mellan långtidsarbetslöshet eller missbruksbehandling och arbetsmarknaden.

Sociala företag är en del av IOGT-NTO:s sociala verksamhet som sträcker sig från preventionsarbete till hjälp till självhjälp för personer som vill ta tillbaka makten över sina liv efter ett missbruk.

Ingela Edström medverkar i filmen tillsammans med programledaren Paolo Roberto. Ingela har tidigare levt i missbruk och kämpar idag med sin drogfrihet och för henne är Möjligheternas hus en viktig länk.
– Jobbet här har varit min trygghet och tack vare det har jag också fått kontrakt på en lägenhet. Utan Möjligheternas hus hade mitt liv sett helt annorlunda ut, säger hon.

 

Av: Henry Cohen, 2013-11-07
IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00