Gåva och etikett – första skraplotten i sitt slag

Miljonlotteriets senaste produkt beskrivs bäst genom två-i-ett. En skraplott som är utformad som en julklapps etikett med vinstchans på en halv miljon. Överskottet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul. Målet med kampanjen är att ge alla barn en tryggare och härligare jul. Miljonlotteriets julklappsetiketter finns till försäljning i butik och via miljonlotteriet.se.

– Tanken med Vit jul är att öka medvetenheten om problematiken kring alkohol i juletid samtidigt som vi genomför jullovsaktiviteter för barn runt om i hela Sverige. I Sverige lever statistiskt sett 4-5 barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig. Vi vill ge dessa barn en roligare och tryggare jul, säger Lisa Greve, kampanjledare för Vit jul.

Miljonlotteriet har de senaste nio åren haft en digital lott för att stötta Vit jul-kampanjen och 2015 bidrog överskottet till att man nådde 8700 barn med jullovsaktiviteter. I år har man tagit steget till en fysisk lott.

– Innovation är viktigt för oss på Miljonlotteriet. Den här lotten känns som något alldeles extra då den faktisk ger ett mervärde för alla kring jul. Julklappen du ger bort blir roligare eftersom julklappsetiketten samtidigt är en skraplott. Dessutom så hjälper du till att göra julen tryggare för barn runt om i hela Sverige. Det är vad jag kallar win-win, säger Annika Nyberg VD på Miljonlotteriet.

Miljonlotteriets julklappsetikett till förmån för Vit jul säljs i 10-pack och kostar 50 kronor. Högsta vinstchans är en halv miljon kronor i kontanter. Julklappsetiketten säljs i välsorterade matbutiker och ATG-ombud samt på miljonlotteriet.se. Miljonlotteriets julklappsetikett säljs till och med 31 december.

För mer information, kontakta:
Annika Nyberg, VD Miljonlotteriet
e-post: annika.nyberg@miljonlotteriet.se

Linda Engström, Kommunikation- och påverkanschef, IOGT-NTO
e-post: linda.engstrom@iogt.se

Av: Samuel Somo, 2016-10-30

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00