Pengarna på bordet, varje tisdag i Tv4

Glöm inte bort att titta på Miljonlotteriets Pengarna på bordet nu på tisdag. Överskottet från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet och i programmet på tisdag visas en film från ett av IOGT-NTO:s sociala företag, Möjligheternas hus.

Miljonlotteriet - låt drömmen bli sann

Söder om Stockholm ligger secondhand-butiken Möjligheternas hus. En 1000 kvadratmeter stor butik där det inte bara säljs kläder, här förmedlas också gemenskap och trygghet. ­­Möjligheternas hus är ett socialt företag som erbjuder arbetsträning i en drogfri miljö, och som vill vara en länk mellan långtidsarbetslöshet eller missbruksbehandling och arbetsmarknaden. Sociala företag är en del av IOGT-NTO:s sociala verksamhet som sträcker sig från preventionsarbete till hjälp till självhjälp för personer som vill ta tillbaka makten över sina liv efter ett missbruk.

För många såsom för Ingela Edström, som tidigare levt i missbruk men som idag kämpar med sin drogfrihet, är det en betydelsefull länk.

– Jobbet här har varit min trygghet och tack vare det har jag också fått kontrakt på en lägenhet. Utan Möjligheternas hus hade mitt liv sett helt annorlunda ut, säger hon.

Miljonlotteriets pengarna på bordet sänds på Tv4 på tisdagar klockan 21.00, och programmet går även att se i efterhand på Tv4play.

Av: Johnny Foglander, 2013-10-25

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00