Statsministern i täten för en alkoholfri norm

I ett regnigt Stockholm höll statsminister Stefan Löfven sitt årliga sommartal i Vasaparken den 21 augusti. Som enda externa organisation var IOGT-NTO-rörelsen på plats med utdelning av Almedalsdrinken. Trots vädret delades närmare 500 drinkar ut och Stefan Löfven själv fick sin tredje drink för året.

Ett av IOGT-NTOs stora fokusområden är att bryta alkoholnormen och skapa fler möjligheter och en större valfrihet åt personer som vill välja alkoholfritt i olika sammanhang. Ett sätt att göra det på är att lyfta upp bra alkoholfria drycker, som femårsjubilaren Almedalsdrinken. 2012 tog nätverket Folkrörelser mot droger initiativet att skapa en alkoholfri drink till Almedalen för att visa upp behovet av ett större och bättre alkoholfritt utbud under Almedalsveckan, och göra det på ett positivt sätt.

I år tog drinken för första gången språnget från Visby till fastlandet och delades även ut under Stockholm Pride och nu vid statsministerns sommartal. Titta gärna igenom galleriet nedan för en bättre bild av stämningen på plats och se de tappra drinkblandare som trotsade regnet för att se till att alla besökare som ville fick en riktigt god alkoholfri drink i handen.

Av: Johnny Foglander, 2016-08-22

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00