Tonårsparlören – nu även för synskadade

Efter önskemål från flera synskadade föräldrar finns nu Tonårsparlören inläst och går att lyssna på. Tonårsparlören ges ut av FHI och har tips, argument, idéer och fakta som tonårsföräldrar kan ha nytta av.

Tonårsparlören gavs första gången ut 2002. Sedan dess skickas den varje år ut av FHI till alla föräldrar till barn som ska fylla 14 år. Tonårsparlören är utarbetad tillsammans med forskare, fältarbetare, läkare, psykologer, familjeterapeuter, föräldrar och tonåringar. Syftet med boken är att stötta tonårsföräldrar att tidigt rusta sin tonåring att fatta egna kloka beslut. Med fakta, argument och tips vill FHI göra det enklare att prata om alkohol därhemma och förhoppningsvis skjuta upp alkoholdebuten. Ju senare alkoholdebut, desto mindre risk för framtida missbruk och andra alkoholrelaterade problem.

Nu går Tonårsparlören även att lyssna på. Synskadade och dyslektiker kan vända sig direkt till FHI på tonarsparloren@fhi.se för att beställa en cd som är gjord speciellt för dem att använda. Cd:n är gjord i DAISY-format; ett sätt att strukturera ljud, text och bild så att man kan söka utan kronologi.

På FHI webbplats finns varje kapitel publicerat i mp3-format: http://www.fhi.se/Handbocker/Tonarsparloren/Bestall-eller-ladda-ner/Tonarsparloren-i-mp3-format/

Av: Henry Cohen, 2012-10-05

Kommentarer

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00