Pressmeddelanden

IOGT-NTO: Maktspelet kring regeringsbildningen äventyrar folkhälsan

Annie Lööfs krav på att socialdemokraterna ska tillåta gårdsförsäljning är ett direkt hot mot Systembolagets alkoholmonopol och i förlängningen tryggheten och folkhälsan.
”Om Socialdemokraterna går med Centerpartiets krav på att tillåta gårdsförsäljning kommer det att medföra en enorm kostnad för folkhälsan eftersom gårdsförsäljning inte är förenligt med Systembolagets alkoholmonopol”, säger Johnny …

Av: , 2018-11-28

Jonatan Hjort blir ny VD för Miljonlotteriet

Miljonlotteriets styrelse har i samråd med ägaren (IOGT-NTO) beslutat att Jonatan Hjort tillträder som ny VD för Miljonlotteriet, detta sker med omedelbar verkan.
Vi ser att Miljonlotteriet står inför nya utmaningar och tror att Jonatan Hjort med sin ledarerfarenhet är rätt person för uppdraget, säger Peter Moilanen, generalsekreterare IOGT-NTO. Hjort har …

Av: , 2018-06-20

Civilsamhällets framtid osäker i ny spelutredning

I presentationen av spelutredningen idag står frågan om fortsatt skattefrihet i centrum. Spel är av stor betydelse för civilsamhället och bidrar med 1,6 miljarder varje år. En siffra som skulle halveras om inte politiken tar strid för förslaget om fortsatt skattefrihet.
– Varje krona är medel som möjliggör engagemang. Under flyktingkrisen …

Av: Karin Berg, 2017-03-31

Tidigare regeringar bär ansvar för hälsoklyftor samhället

Tidigare regeringar har försummat möjligheten att minska samhällets hälsoklyftor. Det framgår i kommissionen för en jämlik hälsas första rapport till regeringen. Syftet med kommissionen är att utreda hur hälsoklyftorna ser ut mellan olika samhällsgrupper och under nästa år lägga förslag på åtgärder för att minska dessa.
Redan i början av 2000-talet …

Av: Johnny Foglander, 2016-09-01
IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00