Världens Barn & Syrien

Vi mobiliserar brett nu för Världens Barn insamlingen. Vi har flera katastrofer som inte syns utåt som vi arbetar i. Alla barn är Världens Barn.

Genom vårt internationella arbete möter vi dagligen barn som inte kan äta sig mätta, inte får utbildning eller trygghet på grund av missbruk i familjen. Missbruk av alkohol eller andra droger leder till att barn far illa. Inte en katastrof i stor skala, men barnet som drabbas tappar ofta sin tilltro till vuxenvärlden. Sin trygghet och sitt framtidshopp. De är dessa barn som vi, genom vår verksamhet, fångar upp när de lever på gatan i Chiang Mai i Thailand, i slumområdet Kisumu i Kenya eller på bakgatorna i Iringa i Tanzania.

Vi kan genom vårt arbete ge dessa barn en trygg vardag. Men vi ser också till att utbilda deras föräldrar i barns rättigheter och erbjuda dem rehabilitering och stöd för att kunna ta hand om sina barn. Varje återförenad familj är en seger.
För långsiktig förändring arbetar projektet även med attityd och systemförändringar bland allmänheten och myndigheterna. Alla barn har rätt till ett tryggt liv – och alla kan vi hjälpas åt att bidra.

I skuggan av den flyktingkatastrof som pågår nu jobbar vi också för att långsiktigt göra skillnad för fler barn.

Här kan du läsa om våra projekt och hur du kan stödja oss i arbetet med Världens Barn.

Du kan också ge en gåva direkt till vårt internationella arbete

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00